Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Starkt kaffe och mörk choklad ger de knapriga skorporna fyllig smak.
Sätt ugnen på 175°. Grovhacka choklad och nötter. Vispa smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget, och kaffet.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner lite i taget i äggsmeten. Rör i choklad och nötter.
Dela degen i två bitar. Forma den till två längder, ca 25 cm långa, på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Ta plåten ur ugnen och låt längderna svalna ca 10 min. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda snittar. Lägg skorporna på galler med snittytan upp och grädda ytterligare ca 10 min. Stäng av ugnen och låt dem stå på eftervärme ca 10 min. Låt skorporna kallna på galler.