Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cappuccinoskorpor

Starkt kaffe och mörk choklad ger de knapriga skorporna fyllig smak.

CappuccinoskorporCappuccinoskorporCappuccinoskorpor

Ingredienser

  • 150 gchoklad- (70 %) mörk
  • 1 dlhasselnötter
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 3 mskkaffe- starkt kallt
  • 5,5 dlvetemjöl- (330 g)
  • 1 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka cho­klad och nötter. Vispa smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget, och kaffet.

  2. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner lite i taget i äggsmeten. Rör i choklad och nötter.

  3. Dela degen i två bitar. Forma den till två längder, ca 25 cm långa, på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Ta plåten ur ugnen och låt längderna svalna ca 10 min. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda snittar. Lägg ­skorporna på galler med snittytan upp och grädda ytterligare ca 10 min. Stäng av ugnen och låt dem stå på efter­värme ca 10 min. Låt skorporna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?