Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

Pannacotta med cappuccinosmak. Kokosflingor får mycket mer karaktär när de rostas lätt. Passa noga så att de inte bränner vid!

Cappuccinopannacotta med knäckig physalis
Cappuccinopannacotta med knäckig physalis
Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

Pannacotta

    Pannacotta

    • 2gelatinblad
    • 0,5vaniljstång
    • 6 dlvispgrädde
    • 1,5 dlfarin- brun
    • 2 mskespressopulver- (snabbkaffe)

    Physalis

    • 0,75 dlkokos
    • 1physalis- ask (ca 15 st)
    • 1 dlströsocker
    • 2 mskvatten

    Gör så här

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

    2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.

    3. Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.

    4. Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat.

    5. Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull- en från plattan.

    6. Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen.

    7. Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.

    Vad tyckte du om receptet?