Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacotta med cappuccinosmak. Kokosflingor får mycket mer karaktär när de rostas lätt. Passa noga så att de inte bränner vid!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.
Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat.
Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull- en från plattan.
Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen.
Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.