Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cappuccinofudge

Cappuccinofudge har en underbar kaffesmak och perfekt konsistens. Var noga med temperaturer och ha inte för bråttom. Det lönar sig!

Cappuccinofudge
Cappuccinofudge
Cappuccinofudge
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dlströsocker
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 2 msksirap- ljus
  • 2 msksnabbkaffepulver
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljsocker

Vit chokladkräm

  • 150 gchoklad- vit
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tsksmör

Garnering

  • 50 gchoklad- mörk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull. Koka upp över svag värme under omrörning tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt blandningen koka till 113°. Ta direkt bort kastrullen från värmen och doppa ner den i ett kallt vattenbad ca 5 sekunder så att kokningen avstannar.

  2. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49°. Vispa fudgen kraftigt tills den tjocknar och förlorar sin glans. Använd gärna en hushållsassistent om du har, detta kan ta en liten stund. Tryck med oljade fingrar ner fudgen jämnt i en avlång form, ca 10 x 25cm. Ställ fudgen i kylen så att den stelnar.

  3. Chokladkräm: Finhacka den vita chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad tillsammans med grädden. Tillsätt smöret i små bitar och rör försiktigt till en slät kräm. Häll krämen över fudgen. Låt svalna något och garnera sedan med riven mörk choklad. Ställ in i kylen för att stelna helt. Skär fudgen i rutor.

Vad tyckte du om receptet?