Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caponata

Caponata är Siciliens svar på ratatouille. Aubergine och grönsaker kokas med tomat, vin och örtkryddor. Jättegott till grillat eller som egen rätt. 

Caponata
Caponata
Caponata

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 1röd paprika
  • 50 grotselleri
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 dlvitt vin

Gör så här

  1. Ansa och tärna aubergine och zucchini. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och tärna sellerin. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 2 min. Tillsätt grönsaker och rotfrukter och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vin, honung och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 min. Garnera gärna med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?