Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannellonigratäng med laxfärs & vitvinssås


Lyxa till pastan med laxfärs. Galet gott! Härliga havssmaker i pastarullar med laxfärs toppade med parmesan.
Vill du göra det extra lyxigt - servera med färsk hummer!

Cannellonigratäng med laxfärs & vitvinssås

Cannellonigratäng med laxfärs & vitvinssås

Cannellonigratäng med laxfärs & vitvinssås

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 16cannellonirör-
  • 600 glax- ben- och skinnfri
  • 2ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • salt
  • peppar

Sås:


  • 1 msksmör
  • 2 msklök- finhackad
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskvetemjöl- smör+1 msk
  • peppar
  • 1 dlparmesan- fintriven


Garnering:


  • 1 burksikrom- 80 g

Gör så här

  1. 1 Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, 20 x 15 centimeter.

  2. Skär lax i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och kör till en smet. Tillsätt grädde och mixa ihop. Krydda. Lägg färsen i en spritser och fyll cannellonin.

  3. Smält smör och fräs lök någon minut. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och sjud i några minuter. Mosa ihop smör och mjöl och vispa ner i såsen. Sjud tills det tjocknar. Krydda.

  4. Häll lite av såsen i botten på formen, lägg cannellonin ovanpå. Häll över resten av såsen. Strö över ost.

  5. Gratinera i ugnen 20 minuter tills det fått fin färg. Garnera med sikrom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök