Tips! Svartkålen går bra att byta mot 400 g färsk babyspenat.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cannelloni med ricotta är en klassiker. Här får de fyllda pastarullarna smak av svartkål och valnötter.
Fyllning: Repa kålen från stjälkarna. Stek kålen mjuk i olja i ca 8 min. Låt kallna. Hacka kålen. Rosta och grovhacka nötterna. Blanda kål, valnötter, ricotta, parmesan och äggula. Skala och riv i vitlöken. Krydda med muskot, salt och peppar.
Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och blanda i ost. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop från kortsidan till rullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form med skarven ner. Häll över såsen och strö på parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 min.
Tips! Svartkålen går bra att byta mot 400 g färsk babyspenat.