Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni med svartkål och valnötter

Cannelloni med ricotta är en klassiker. Här får de fyllda pastarullarna smak av svartkål och valnötter.

Cannelloni med svartkål och valnötterCannelloni med svartkål och valnötterCannelloni med svartkål och valnötter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 glasagneplattor- färska
  • 2 dlparmesanost- riven

Fyllning

  • 150 gsvartkål- med stjälk
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvalnötter
  • 250 gricottaost
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 1äggula
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krmmuskotnöt- riven
  • 3 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Ostsås

  • 75 gsmör
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • 1,5 dlparmesanost- riven
  • 3 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Fyllning: Repa kålen från stjälkarna. Stek kålen mjuk i olja i ca 8 min. Låt kallna. Hacka kålen. Rosta och grovhacka nötterna. Blanda kål, valnötter, ricotta, parmesan och äggula. Skala och riv i vitlöken. Krydda med muskot, salt och peppar. 

  2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och blanda i ost. Krydda med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop från kortsidan till rullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form med skarven ner. Häll över såsen och strö på parmesanost.

  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Svartkålen går bra att byta mot 400 g färsk babyspenat.