Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 39g
Kolhydrater: 38g
Cannelloni med svamp, spenat, timjan och ricotta ger gräddigt goda vegetariska rullar. Den som har bråttom kan skippa rullandet och bara varva plattor och fyllning till en lasagne.
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och finstrimla purjolöken. Ansa och hacka champinjonerna. Finhacka timjanen.
Stek svampen i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 4 min. Tillsätt purjon och 1 pressad vitlöksklyfta. Fräs 1 minut. Tillsätt färsen och stek ca 2 min. Stäng av plattan.
Krama ur spenaten och finfördela den. Tillsätt spenat, ricotta, 1 dl mjölk, hälften av timjanen, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skär varje pastaplatta i två delar tvärsöver och lägg ut dem på bänken. Fördela färsen jämnt i nedre kanten. Rulla ihop och lägg dem i en lätt oljad form.
Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull under omrörning (passa så den inte kokar över). Rör ihop Maizena med 4 msk vatten. Vispa ner redningen i mjölken och låt allt få ett uppkok.
Rör i 1 1/2 dl ost och resterande timjan. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt. Fördela såsen jämnt över pastarullarna. Strö över 1/2 dl ost och baka rullarna mitt i ugnen ca 30 min.
Servera cannellonin med rucola eller mixsallad.