Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni med sparris, pesto och ricottaost

Recept på cannelloni med sparris, pesto och ricotta. Dessa canneloni passar fint att fylla med både vit och grön sparris. Såsen vispas snabbt och lätt ihop med crème fraiche, den behöver inte kokas på spisen.

Cannelloni med sparris, pesto och ricottaost
Cannelloni med sparris, pesto och ricottaost
Cannelloni med sparris, pesto och ricottaost
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 24 stgröna sparrisar
  • 8 stvita sparrisar
  • 1 mskrapsolja
  • 250 gricottaost
  • 2 dlpesto- hemlagad eller från burk
  • 8 stlasagneplattor- färska

Sås

  • 3 dlcrème fraiche
  • 2 dlmjölk
  • 2äggulor
  • 2 dlgratängost- riven
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 1 krmsalt
  • 0,25 krmnymald vitpeppar

Garnering

  • basilikablad
  • 1 krmflingsalt
  • 0,25 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt av den hårda nedersta delen av sparrisen. Fräs sparrisen i olja i ca 3 min. Låt svalna.

  2. Sås: Lägg crème fraichen i en skål. Vispa i mjölken, lite i taget. Blanda i äggulorna och de båda ostsorterna. Krydda med salt och peppar. Häll hälften av såsen i en smord ugnssäker form, ca 35 × 40 cm. 

  3. Blanda ricotta och hälften av peston, spara resten till servering. Fördela blandningen på lasagneplattorna. Lägg på sparrisen och rulla ihop. Lägg cannelonin i formen. Bred på resten av såsen. Gratinera mitt i ugnen i 20–30 min. 

  4. Garnera cannelonin med basilika, flingsalt och peppar. Servera med resten av peston.

Vad tyckte du om receptet?