Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni med salami och spenat

Att använda färska pastaplattor till cannelloni är enkelt och gott. Vill du göra rätten krämigare kan du toppa rullarna med en god tomatsås före gratinering.

Cannelloni med salami och spenat
Cannelloni med salami och spenat
Cannelloni med salami och spenat
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 pktlasagneplattor- färska
  • 1 stgul lök- stor
  • 400 gspenat- tinad och hackad
  • 3 stvitlöksklyftor- knubbiga
  • 2 mskolivolja
  • 100 gsalami
  • 2 dlricotta- (eller annan färskost)
  • 100 gparmesan- finriven
  • 2 tskcitron- pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dlpinjenötter
  • 1 dlhasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken på låg värme tills den börjar bli mjuk.

  2. Tillsätt spenaten och fräs allt i ett par minuter på mellanvärme tills spenaten slutar vätska sig. Smaka av med salt och svartpeppar och låt svalna.

  3. Strimla salamin grovt. Blanda den kalla spenaten med ricotta, salami, citronsaft och cirka hälften av den rivna parmesanen. Smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Bred ut fyllningen tunt över pastaplattorna, var noga med att få ut fyllningen ordentligt i kanterna. Rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form och strö över resten av den rivna parmesanen. Gratinera mitt i ugnen i ca 30–40 minuter eller tills rullarna fått fin färg.

  5. Rosta nötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Strö över den gratinerade cannellonin och servera tillsammans med en god sallad. Vill du kan du riva ytterligare lite parmesan på toppen strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök