Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni med rökt skinka och rucola

Till denna cannelloni med rökt skinka och rucola är färska lasagneplattor idealiskt.

Cannelloni med rökt skinka och rucola
Cannelloni med rökt skinka och rucola
Cannelloni med rökt skinka och rucola

Ingredienser

  • 12lasagneplattor- färska (250 g)
  • 1 burkkesella- (250 g)
  • 150 gskinka- tärnad rökt
  • 1,5 dlrucola- hackad
  • 3 msksoltorkad tomat- hackad
  • 2 mskbasilika- hackad färsk
  • 0,5 mskpotatismjöl
  • 1 dlparmesan- riven färsk (25 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Ostsås

  • 5 dlmjölk- (1,5 %)
  • 3 mskvetemjöl
  • 2 dlmager prästost- riven (17%)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Strössel

  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 mskbröd- rivet vitt
  • 3 mskparmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.

  3. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.

Vad tyckte du om receptet?