Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni med gravad lax och spenat

Recept på cannelloni med gravad lax och spenat. Välj lasagneplattor som inte behöver förkokas till lasagnen. Sparrisbroccolin med sina långa stjälkar har en mild fin smak.

Cannelloni med gravad lax och spenat
Cannelloni med gravad lax och spenat
Cannelloni med gravad lax och spenat
Cannelloni med gravad lax och spenat Foto: Ulrika Pousette

Cannelloni med gravad lax och spenat

  • 400 glasagneplattor- färska
  • 300 ggravad lax
  • 150 gbabyspenat
  • 3 msksmör
  • 2,5 mskvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • 0,5 dlsötstark senap
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlost- riven

Tillbehör

  • sparrisbroccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela lax och spenat på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ­mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder.

  3. Häll i mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 5 min. Tillsätt de båda ­senapssorterna, dill, salt och peppar.

  4. Häll såsen över pastan och ­strö över ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sparrisbroccoli.

Vad tyckte du om receptet?