Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Camparipersikor med apelsin- och honungsflarn

Den goda Campari- och apelsinlagen stelnar när den står kallt. Det går utmärkt att värma den igen strax före servering.

Camparipersikor med apelsin- och honungsflarnCamparipersikor med apelsin- och honungsflarnCamparipersikor med apelsin- och honungsflarn

Ingredienser

  • 4persikor
  • 2,5 mskCampari
  • 1apelsin- rivet skal
  • 3 dlapelsinsaft- pressad, av 2 apelsiner
  • 1,5 dlströsocker

Apelsin- och honungsflarn

  • 25 gsmör
  • 1 mskhonung
  • 2 mskströsocker
  • 2,5 mskvetemjöl
  • 0,5 tskapelsinskal- rivet

Till servering

  • 1 pktvaniljglass

Gör så här

  1. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt honungen. Rör ner socker och mjöl. Blanda till en smet. Låt stå ca 15 minuter. Klicka ut 12 teskedsstora kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.

  2. Persikor: Dela och kärna ur persikorna. Lägg dem i kokande vatten och koka ca 1/2 minut. Dra av skalet.

  3. Blanda Campari, apelsinskal, apelsinsaft och socker i en kastrull. Lägg i persikorna och koka 1-2 minuter. Ta upp dem med hålslev och koka ihop lagen till simmig konsistens 10-15 minuter, tills drygt 1 dl återstår. Sirapen ska serveras ljummen.

  4. Servera persikorna med Campari- och apelsinsirapen, vaniljglass och flarn.

Vad tyckte du om receptet?