Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på calzone. I den här pizzan gör sig en härlig fyllning med smaker från Medelhavet.
Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela tomater och oliver.
Fräs salladslöken i oljan ca 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs ca 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i oliver, sardeller och vitlök och fräs ca 1 minut. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen kallna. Blanda i osten.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Täck halva pizzan med fyllningen, spara en kant runtom. Vik ihop pizzan och pressa kanterna noga. Vik upp pizzakanten och nyp ihop. Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter.
Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök