Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på portugisisk fiskgryta med skaldjur. En mustig och riktigt god fiskgryta gjord på hel fisk. Kanel, spiskummin, tomatpuré och paprikapulver ger en god och speciell smak till grytan.
Skrubba hjärtmusslorna. Lägg dem i kallt vatten i ca 30 min, byt vatten några gånger under tiden.
Rensa och fjälla eventuellt fisken. Skär bort huvudet och skär fisken i skivor. Skrubba blåmusslorna. Släng bort de som är trasiga eller de som inte stängs när de knackas i köksbänken.
Skala och skär potatis, lök och vitlök i skivor. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och skär paprikan i skivor.
Blanda vin, tomatpuré och paprikapulver.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta i ca 3 min. Tillsätt tomater, paprika och lagerblad. Låt koka ihop i ca 5 min.
Ta upp det mesta av grönsaksröran ur grytan. Varva potatis och grönsaksröran i grytan. Krydda med spiskummin, kanel, salt och peppar mellan lagren. Häll över vinblandningen. Låt koka under lock i ca 20 min.
Stick ner fiskbitarna i grytan. Strö över musslor och lägg på räkorna. Låt koka under lock i ytterligare 10–15 min. Släng bort de musslor som inte har öppnats.
Hacka koriandern och strö den över grytan. Servera.