Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cake salé betyder ungefär "salt mjuk kaka" på franska. Fransmännen älskar att servera Cake salé på buffébordet eller att ha med den i picknickkorgen. Visst liknar den våra matmuffins, men med olivolja och vitt vin i smeten blir smaken elegantare. Cake salé går bra att frysa in. Värm den gärna en aning i mikron före servering. Låt den ersätta matpajen och bjud gärna på en sallad till.
Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.
Blanda ner salt, peppar och den rivna osten.
Skär fläsket i tärningar och stek det så det får lite färg. Låt det svalna en aning på hushållspapper. Vänd ner fläsk och oliver i smeten.
Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform cirka 1,5 liter och grädda i ugn, 175 grader, i 45 minuter.
Recept från Mitt kök