Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajunstekt älgbiff

Recept på cajunstekt älgbiff. Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på i första hand, men denna rätt är väl värd att prova. Krispig friterad schalottenlök och bandpasta med små söta tomater och svamp serveras till.

Cajunstekt älgbiff
Cajunstekt älgbiff
Cajunstekt älgbiff
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4älgbiff- eller oxfilé, skivor (150-200 g)
  • 2 mskmajsolja

Cajunkrydda

  • 1 mskpaprikapulver
  • 2 tsksalt
  • 1 tsklökpulver
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 tskcayennepeppar
  • 0,75 tskvitpeppar- nymald
  • 0,75 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskoregano

Friterad schalottenlök

  • 2 dlmajsolja
  • 4schalottenlökar- finskivade

Pastabädd

  • 250 gpappardelle- eller annan bandpasta
  • 300 gkarljohansvamp- eller annan svamp, färsk
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 2 mskmajsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gsidfläsk- tärnat rökt eller bacon
  • 3tomater- skållade, urkärnade och tärnade tomater
  • 1 mskbasilika- finhackad färsk

Gör så här

  1. Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik. Lägg biffarna ovanpå och tryck in kryddorna på båda sidor.

  2. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Lägg i schalottenlöken och fritera den gyllenbrun. Lägg upp den på hushållspapper för att rinna av.

  3. Pastabädd: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva eller dela svampen. Stek den med vitlöken i olja, salta och peppra. Ta upp svampen. Stek sidfläsket eller baconet. Blanda pastan med svampen, tomatköttet, sidfläsket och basilika.

  4. Stek biffarna i olja i en het panna, ca 2 min på varje sida. Fördela pastablandningen på varma tallrikar, lägg biffarna ovanpå och toppa med den friterade löken.

Vad tyckte du om receptet?