Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajunpanna med kräftor och limeaioli

Cajunkräftor passar utmärkt att tillaga i uteköket, gärna på en stor stekhäll. Man kan också göra rätten i omgångar och steka lite i taget i en stekpanna. Om man vill ha extra krydda kan man droppa i tabasco. Inlagd jalapeño passar också bra till.

Cajunpanna med kräftor och limeaioli
Cajunpanna med kräftor och limeaioli
Cajunpanna med kräftor och limeaioli
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10korvar- chorizo eller andouille
  • 5majskolvar
  • 3rödlökar
  • 2röda paprikor
  • 3röda chilifrukter
  • 1citron
  • olja- eller smör till stekning
  • cajunkrydda
  • 1,5 kgfärskpotatis- kokt
  • 2 kgkräftor
  • flingsalt

Limeaioli

  • 2äggulor- rumstempererade
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tsklimesaft
  • 2vitlöksklyftor
  • 34 dlolja- naturell, till exempel raps- eller majsolja, rumstempererad
  • 2 krmsalt
  • 1lime- finrivet skal

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Dela korvarna i mindre bitar. Dela majskolvarna i fyra bitar vardera.

  3. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i stora bitar, dela chilin på längden. Dela citronen i fyra bitar.

  4. Stek korvarna i olja eller smör, stek majsen, rödlöken, paprikan och chilin, krydda med cajunkrydda.

  5. Stek citronerna. Stek färskpotatisen och sedan kräftorna.

  6. Blanda ihop allt och krydda med cajunkrydda och flingsalt.

  7. Limeaioli: Vispa eller mixa äggulorna med vinägern, limesaften och vitlöken. Droppa i oljan under kraftig vispning eller mixa under tiden. Tillsätt salt och limeskal.

  8. Servering: Servera cajunpannan med limeaiolin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök