Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cajunkräftor passar utmärkt att tillaga i uteköket, gärna på en stor stekhäll. Man kan också göra rätten i omgångar och steka lite i taget i en stekpanna. Om man vill ha extra krydda kan man droppa i tabasco. Inlagd jalapeño passar också bra till.
Media laddas
Dela korvarna i mindre bitar. Dela majskolvarna i fyra bitar vardera.
Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i stora bitar, dela chilin på längden. Dela citronen i fyra bitar.
Stek korvarna i olja eller smör, stek majsen, rödlöken, paprikan och chilin, krydda med cajunkrydda.
Stek citronerna. Stek färskpotatisen och sedan kräftorna.
Blanda ihop allt och krydda med cajunkrydda och flingsalt.
Limeaioli: Vispa eller mixa äggulorna med vinägern, limesaften och vitlöken. Droppa i oljan under kraftig vispning eller mixa under tiden. Tillsätt salt och limeskal.
Servering: Servera cajunpannan med limeaiolin.
Recept från Mitt kök