Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajunkräftor

Kräftor som får extra stuns av cajun.

Cajunkräftor
Cajunkräftor
Cajunkräftor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 lvatten
  • 1morot- hackad
  • 1gul lök- hackad
  • 4lagerblad
  • 34 kvistartimjan
  • 34 kvistaroregano
  • 34 kvistarpersilja
  • 1selleristjälk- strimlad
  • 0,5röd paprika- tärnad
  • 4vitlöksklyftor- små, skalade
  • 8vitpepparkorn
  • 8svartpepparkorn
  • 1piri-piri (chilifrukter)
  • 1 mskrårössocker
  • 1 msksalt

Kräftkok

  • 400 gsmåpotatisar
  • 200 gschalottenlökar- små
  • 2majskolvar- färska
  • 2selleristjälkar
  • 200 gkorv- t ex chorizo
  • 0,5röd paprika
  • 1 kgkräftor- kokta

Tillbehör

  • cajunkrydda

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i morot, lök, lagerblad, timjan, oregano och persilja, selleri, paprika,  vitlöksklyftor, pepparkorn, piripiri, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.

  2. Häll av de kokta kräftorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

  3. Borsta och skär eventuellt potatisarna i bitar. Skala löken och skär majskolvarna i 2 cm tjocka skivor. Strimla sellerin, skär korven i skivor och paprikan i bitar.

  4. Sätt sildelen i kastrullen med buljong. Koka upp. Lägg i potatisen. Koka 5 min under lock. Tillsätt grönsaker, korv och kräftor. Koka under lock ca 5 min. Lyft upp insatsen så att buljongen rinner av.

  5. Stjälp upp kräftorna på ett fat eller, i äkta cajunstil, på ett bord med tidningspapper. Strö över cajunkrydda och servera,

Vad tyckte du om receptet?