Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kräftor som får extra stuns av cajun.
Mät upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i morot, lök, lagerblad, timjan, oregano och persilja, selleri, paprika, vitlöksklyftor, pepparkorn, piripiri, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.
Häll av de kokta kräftorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.
Borsta och skär eventuellt potatisarna i bitar. Skala löken och skär majskolvarna i 2 cm tjocka skivor. Strimla sellerin, skär korven i skivor och paprikan i bitar.
Sätt sildelen i kastrullen med buljong. Koka upp. Lägg i potatisen. Koka 5 min under lock. Tillsätt grönsaker, korv och kräftor. Koka under lock ca 5 min. Lyft upp insatsen så att buljongen rinner av.
Stjälp upp kräftorna på ett fat eller, i äkta cajunstil, på ett bord med tidningspapper. Strö över cajunkrydda och servera,