Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker rätt med lax som smaksatts med het cajunkrydda. Serveras på en bädd av mangoldskott, krämig avokado och krispiga sugarsnaps.
Cajungravad lax: Lägg laxen på ett fat. Blanda ihop socker, salt och cajunkryddan. Gnid in kryddblandningen över laxen och lägg den i en påse. Lägg laxen i kylen i två dygn, vänd påsen efter halva tiden.
Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaka av med salt. Späd eventuellt med några droppar vatten.
Servering: Skala och skär avokadon i klyftor. Lägg mangoldskotten på ett stort fat. Lägg på avokadoklyftorna. Dela sugarsnapsen på längden och lägg på fatet. Skiva upp laxen och lägg på fatet. Skär limen i klyftor och lägg på laxen. Ringla över lite av dijondressingen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över svartpeppar.
Recept från Mitt kök