Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajungravad lax med avokadosallad

Läcker rätt med lax som smaksatts med het cajunkrydda. Serveras på en bädd av mangoldskott, krämig avokado och krispiga sugarsnaps.

Cajungravad lax med avokadosallad
Cajungravad lax med avokadosallad
Cajungravad lax med avokadosallad
Foto: Joel Wåreus

Cajungravad lax

  • 500 glaxfilé
  • 2 mskströsocker
  • 1 msksalt
  • 1,5 tskcajunkrydda

Dijondressing

  • 0,5 dldijonsenap
  • 0,5 dlhonung
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 dlolja- neutral, till exempel raps- eller majsolja
  • salt

Tillbehör

  • 2avokado
  • 75 gmangoldskott- eller blandad riven sallad
  • 150 gsugar snaps
  • 1lime
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Cajungravad lax: Lägg laxen på ett fat. Blanda ihop socker, salt och cajunkryddan. Gnid in kryddblandningen över laxen och lägg den i en påse. Lägg laxen i kylen i två dygn, vänd påsen efter halva tiden.

  2. Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaka av med salt. Späd eventuellt med några droppar vatten.

  3. Servering: Skala och skär avokadon i klyftor. Lägg mangoldskotten på ett stort fat. Lägg på avokadoklyftorna. Dela sugarsnapsen på längden och lägg på fatet. Skiva upp laxen och lägg på fatet. Skär limen i klyftor och lägg på laxen. Ringla över lite av dijondressingen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök