Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajunfriterade pickles med ranchdipp

Cajunfriterade pickles med ranchdipp är frasigt och gott. Dipp och cajunblandning kan göras 3 timmar före servering, men vänta med friteringen till strax före; gurkorna är godast nyfriterade.

Cajunfriterade pickles med ranchdippCajunfriterade pickles med ranchdippCajunfriterade pickles med ranchdipp
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4saltgurkor- hela, eller ättiksgurkor
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 tskbakpulver
  • 1ägg
  • 4 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 5 dlrapsolja

Ranchdipp

  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlgräddfil
  • 1 tskströsocker
  • 1 tskgräslök- finhackad
  • 1 tskdill- finhackad
  • 1 tskpersilja- finhackad
  • 0,5 tskvitlökspulver
  • 0,5 tsklökpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Cajunkryddblandning

  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskvitlökssalt
  • 0,5 tsklökpulver
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 0,5 tskchilipulver
  • 0,5 tskoregano
  • 0,5 tsktimjan
  • 1 tsksalt
  • 0,25 tsksvartpeppar- nymald
  • 0,25 tskvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ranchdipp: Rör ihop alla ingredienser till ranchdippen. Krydda med salt och peppar.

  2. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver och ägg. Blanda alla ingredienser till cajunkryddblandningen och rör ner i smeten. Häll upp pankon i en skål.

  3. Skär gurkorna på längden, ca 1/2 cm brett. Torka av gurkskivorna lite försiktigt med hushållspapper. Doppa dem först i smeten och sedan i pankon. Lägg dem undan för undan på ett fat.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Lägg ner några gurkskivor åt gången och fritera 2–3 min, tills de är gyllenbruna. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper för att rinna av.

  5. Servera gurkskivorna direkt med ranchdipp.

Vad tyckte du om receptet?