Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajun buttered corn

Smakrika majskolvar med cheddarost. Vill man ha majsen extra kryddig kan man droppa över lite tabasco.

Cajun buttered cornCajun buttered cornCajun buttered corn
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4majskolvar
  • smör- till stekning
  • salt
  • 3 msksmör
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,25 tskpaprikapulver- rökt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 krmcajennepeppar
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dlgrönsaksbuljong
  • 40 gcheddarost

Gör så här

  1. Stek majskolvarna i lite smör runtom och salta lätt. Lägg över majsen på ett fat.

  2. Lägg smör, vitlök och alla kryddorna i stekpannan. Värm och vispa kraftigt.

  3. Rör ner majsstärkelsen i buljongen och vispa i lite i taget i stekpannan. Vispa kraftigt och koka ihop. Lägg i majsen och vänd runt i smörsåsen. Lägg upp på ett uppläggningsfat och strö över finriven cheddar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök