Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tunna skivor av smörstekt lax med het kreolkryddning, toppad med strimlade grönsaker. Servera med en fräsch majscoleslaw.
Majscoleslaw: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt, strimla sellerin fint. Blanda ihop alla ingredienser.
Cajun blackened salmon: Strö ut cajunkrydda på en tallrik och vänd laxen i kryddorna.
Stek laxen hastigt runtom i smör i en het stekpanna. Salta lätt. Låt laxen svalna och skär upp den i ½-centimeter tjocka skivor med en vass kniv.
Grönsakstopping: Skala och strimla moroten och den lila moroten eller rödbetan. Strimla rättikan eller gurkan. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda strimlorna med daikonkrasse.
Servering: Lägg upp laxen på serveringstallrikar och lägg på grönsakstopping. Lägg upp coleslaw och strö över lite chiliflakes. Garnera med limeklyftor.
Recept från Mitt kök