Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajun blackened salmon med majscoleslaw

Tunna skivor av smörstekt lax med het kreolkryddning, toppad med strimlade grönsaker. Servera med en fräsch majscoleslaw.

Cajun blackened salmon med majscoleslaw
Cajun blackened salmon med majscoleslaw
Cajun blackened salmon med majscoleslaw
Foto: Joel Wåreus

Majscoleslaw

  • 1 klyftavitkål
  • 1grönt äpple
  • 0,5 stjälkselleri
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 mskgräddfil
  • 125 gmajs
  • 1lime- finrivet skal och några droppar av saften
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 krmsalt

Cajun blackened salmon

  • 3 mskcajunkrydda- färdigköpt eller egenblandad
  • 500 glaxfilé- gärna salmalax
  • smör- till stekning
  • salt

Grönsakstopping

  • 1morot
  • 1morot- lila eller liten rödbeta
  • 4 cmrättika- grön eller kärnfri gurka
  • 4 cmpurjolök
  • krasse- daikonkrasse eller

Till garnering

  • chiliflakes
  • 4limeklyftor

Gör så här

  1. Majscoleslaw: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt, strimla sellerin fint. Blanda ihop alla ingredienser.

  2. Cajun blackened salmon: Strö ut cajunkrydda på en tallrik och vänd laxen i kryddorna.

  3. Stek laxen hastigt runtom i smör i en het stekpanna. Salta lätt. Låt laxen svalna och skär upp den i ½-centimeter tjocka skivor med en vass kniv.

  4. Grönsakstopping: Skala och strimla moroten och den lila moroten eller rödbetan. Strimla rättikan eller gurkan. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda strimlorna med daikonkrasse.

  5. Servering: Lägg upp laxen på serveringstallrikar och lägg på grönsakstopping. Lägg upp coleslaw och strö över lite chiliflakes. Garnera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök