Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cajun black bean burger

Burgare med nötfärs och svarta bönor, kryddade med rökt paprikapulver. BBQ-sås och en krämig avokadoröra gör rätten extra läcker.

Cajun black bean burger
Cajun black bean burger
Cajun black bean burger
Foto: Joel Wåreus

Cajun black bean burger

  • 500 gnötfärs
  • 0,5paprika
  • 0,5rödlök
  • 0,5 dlströbröd
  • 1ägg
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 125 gsvarta bönor- kokta
  • smör- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen

Avokadoröra

  • 2avokado- mjuka
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- briochebröd
  • 1gemsallad
  • 8tomatskivor
  • 0,5gul lök- skivad
  • 1 dlbbq-sås

Gör så här

  1. Cajun black bean burger: Lägg färsen i en bunke.

  2. Skär paprikan och rödlöken i bitar, mixa bitarna och låt de rinna av i en sil.

  3. Blanda ströbröd, ägg och de mixade grönsakerna i en liten skål.

  4. Blanda ihop alla ingredienserna. Sätt plastfilm över bunken och ställ in färsen i kylen 30 minuter.

  5. Forma till fyra burgare och stek burgarna i smör. Salta och peppra.

  6. Avokadoröra: Mosa ihop avokado och crème fraiche. Rör i vitlök och salt.

  7. Servering: Grilla hamburgerbröden eller stek dem i en stekpanna. Lägg i sallad, tomat och lökringar i hamburgerbröden. Lägg på burgarna, BBQ-sås och avokadoröra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök