Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vuxna smaker i denna krämiga glass med mandel, kaffe och choklad.
Recept på hemlagad glass med smak av kaffe, vanilj och mandel.
Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och kaffe. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.
Häll upp smeten i en bunke. Låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med platsfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
Rosta mandeln i en torr het panna, behåll skalet. Grovhacka hälften av mandeln. Grovhacka chokladen.
Blanda i mandel och choklad i smeten. Frys glassen i glassmaskin enligt maskinens föreskrifter. Förvara i frysen.