Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns är en riktig lyx-Caesar med stora kingprawns! Vi fuskar lite med dressingen och gör en enkel variant med färdig majonnäs. Tänk på att här funkar det inte med alla majonnästyper utan välj en som är neutral i smaken.
Dressing: Riv parmesanosten. Skala och riv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en hög mixerskål och mixa slätt med mixerstav.
Riv parmesanosten. Riv eller skär brödet i mindre bitar och blanda med 1 msk olja. Stek brödet gyllenbrunt och frasigt i medelvarm panna.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda räkor, vitlök och 1 msk olja. Stek räkorna i het panna ca 1 minut. Krydda med flingsalt.
Vänd ihop salladen med lite av dressingen. Strö över räkor, tomater, grönkål, krutonger, och riven parmesan. Servera med resterande dressing.