Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns är en riktig lyx-Caesar med stora kingprawns! Vi fuskar lite med dressingen och gör en enkel variant med färdig majonnäs. Tänk på att här funkar det inte med alla majonnästyper utan välj en som är neutral i smaken.

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawnsCaesarsallad med vitlöksstekta kingprawnsCaesarsallad med vitlöksstekta kingprawns
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gking prawns- eller Wannameiräkor, råa, skalade, tinade, ASC-märkta
  • 30 gparmesan
  • 1vitlöksbaguette- liten (från bake off-avdelningen)
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskflingsalt
  • 12romansalladshuvuden- mindre
  • 250 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 50 ggrönkål- finbladig eller salladsmix

Dressing

  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmans
  • 30 gparmesan
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1,5 tsksardellcréme- (Zeta) eller 2–3 sardellfiléer
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Riv parmesanosten. Skala och riv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en hög mixerskål och mixa slätt med mixerstav.

  2. Riv parmesanosten. Riv eller skär brödet i mindre bitar och blanda med 1 msk olja. Stek brödet gyllenbrunt och frasigt i medelvarm panna.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda räkor, vitlök och 1 msk olja. Stek räkorna i het panna ca 1 minut. Krydda med flingsalt.

  4. Vänd ihop salladen med lite av dressingen. Strö över räkor, tomater, grönkål, krutonger, och riven parmesan. Servera med resterande dressing.

Vad tyckte du om receptet?