Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med pancetta

Recept på Caesarsallad med pancetta. Salladen ska ha rikligt med dressing som inte får vara för tjock. Här får den extra smak och färg av basilika, och salladen är uppblandad med bönor och fänkål.

Caesarsallad med pancetta
Caesarsallad med pancetta
Caesarsallad med pancetta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1surdegsbaguette
  • 2 mskolivolja
  • 100 gparmesan
  • 100 gpancetta- i tunna skivor
  • 1fänkålsstånd- litet
  • 2gemsallad
  • 80 gbabyspenat
  • 1 askärtskott
  • 150 gharicots verts
  • evsvartpeppar- nymald nymald

Dressing

  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1äggula
  • 3sardeller
  • 2basilikakvistar
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlolivolja

Gör så här

  1. Dressing: Skala och pressa vitlöksklyftan och blanda med vinäger och salt. Låt stå 10 min så blir den mindre skarp i smaken. Mixa alla ingredienser till dressingen.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i tunna skivor. Pensla med olja. Lägg skivorna tätt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Riv hälften av parmesanen och strö över. Lägg pancettan tätt på andra sidan plåten. Stek mitt i ugnen ca 7 min.

  3. Ansa och hyvla fänkålen, gärna på  mandolin. Blanda fänkål och sallad med spenat och ärtskott. Förväll haricots vertsen ca 3 min i lättsaltat vatten. Hyvla resten av parmesanen och strö över salladen tillsammans med bönor och pancetta.

  4. Dressa salladen med hälften av dressingen. Mal över peppar och servera med resten av dressingen.

Vad tyckte du om receptet?