Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på caesarsallad med krispiga kycklingnuggets.
Caesardressing: Lägg sardeller och skalad vitlök i en mixerbägare. Tillsätt ägg, senap, parmesan, vinäger, olivolja och rapsolja i bägaren. Mixa med en mixerstav i botten på bägaren till en helt slät majonnäs. Smaka av med citronsaft, worcestershiresås, salt och peppar. Späd med vatten till en lagom tjock dressing.
Krutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna, rosta och skär dem i trekantiga bitar. Stek dem frasiga i stekpanna med olja. Låt svalna på hushållspapper.
Kycklingnuggets: Skär kyckling filéerna i tre centimeter stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg panko i en annan skål. Doppa kyckling bitarna i smeten och rulla dem därefter i panko. Lägg dem på ett smörpapper.
Hetta upp en stekpanna med botten täckt av rapsolja. Stek kycklingbitarna runt om på medel värme, 5–6 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skär baconet i strimlor och stek dem i het stekpanna tills de är krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skölj och slunga romansallaten torr. Riv den i mindre bitar. Blanda sallat och hälften av dressingen i en stor skål. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med kycklingnuggets, delade tomater, bacon och krutonger. Hyvla över parmesan och avsluta med nymald svartpeppar.
Recept från Mitt kök