Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med kycklingnuggets & bacon

Bjud på caesarsallad med krispiga kycklingnuggets.

Caesarsallad med kycklingnuggets & bacon
Caesarsallad med kycklingnuggets & bacon
Caesarsallad med kycklingnuggets & bacon
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 småromansallad- huvuden
  • 2äggulor
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 dlparmesan- riven
  • 5sardeller
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlrapsolja
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 tskworcestershiresås
  • salt
  • peppar
  • evvatten

Kycklingnuggets

  • 4kycklingfiléer
  • 2ägg
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvatten
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 dlpanko
  • rapsolja

Till serveringen

  • 140 gbacon- klippt
  • 4 skivorvitt bröd- rostat
  • cocktailtomater- i olika färger
  • parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg sardeller och skalad vitlök i en mixerbägare. Tillsätt ägg, senap, parmesan, vinäger, olivolja och rapsolja i bägaren. Mixa med en mixerstav i botten på bägaren till en helt slät majonnäs. Smaka av med citronsaft, worcestershiresås, salt och peppar. Späd med vatten till en lagom tjock dressing.

  2. Krutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna, rosta och skär dem i trekantiga bitar. Stek dem frasiga i stekpanna med olja. Låt svalna på hushållspapper.

  3. Kycklingnuggets: Skär kyckling­ filéerna i tre centimeter stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg panko i en annan skål. Doppa kyckling­ bitarna i smeten och rulla dem därefter i panko. Lägg dem på ett smörpapper.

  4. Hetta upp en stekpanna med botten täckt av rapsolja. Stek kycklingbitarna runt om på medel­ värme, 5–6 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skär baconet i strimlor och stek dem i het stekpanna tills de är krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Skölj och slunga romansallaten torr. Riv den i mindre bitar. Blanda sallat och hälften av dressingen i en stor skål. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med kycklingnuggets, delade tomater, bacon och krutonger. Hyvla över parmesan och avsluta med nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök