Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på caesarsallad. En klassisk Ceasarsallad görs på Romansallad. Men så på vintern känns det helt rätt blanda den smakrika dressingen med grönkål och rostad potatis. Kycklingfilé och rökt sidfläsk ger både god smak och en matig sallad.
Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås.
Mixa ihop tills allt är blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i grova bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt kallna.
Fintärna fläsket. Knaperstek det i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
Putsa kycklingfiléerna. Stek i olivolja tills de är genomstekta. Salta och peppra. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.
Riv grönkålen i bitar. Blanda potatis och grönkål med dressing och ost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.
Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra parmesanost.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök