Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med kyckling och rostad potatis

Recept på caesarsallad. En klassisk Ceasarsallad görs på Romansallad. Men så på vintern känns det helt rätt blanda den smakrika dressingen med grönkål och rostad potatis. Kycklingfilé och rökt sidfläsk ger både god smak och en matig sallad.

Caesarsallad med kyckling och rostad potatis
Caesarsallad med kyckling och rostad potatis
Caesarsallad med kyckling och rostad potatis
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gpotatisar- av fast sort
  • olivolja
  • salt
  • 150 grökt sidfläsk i bit
  • 400500 gkycklinglårfilé
  • peppar- nymald
  • 100 ggrönkål- med stjälk
  • 2 dlparmesan- grovriven

Dressing

  • 1ägg
  • 3sardellfiléer
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5citron- pressad saft av
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 tskworcestershiresås
  • 1,5 dlrapsolja
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås.

  2. Mixa ihop tills allt är blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.

  3. Sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i grova bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt kallna.

  4. Fintärna fläsket. Knaperstek det i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Putsa kycklingfiléerna. Stek i olivolja tills de är genomstekta. Salta och peppra. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.

  6. Riv grönkålen i bitar. Blanda potatis och grönkål med dressing och ost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.

  7. Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök