Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med grönkål & kyckling

Underbar, nyttig lunch som passar perfekt för dig som upptäckt dash-dieten! Denna salladsklassiker blir ännu matigare med kålblad. Att göra egna krutonger är lättare än du tror.

Caesarsallad med grönkål & kyckling
Caesarsallad med grönkål & kyckling
Caesarsallad med grönkål & kyckling
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lätt caesardressing

  • 1 dlmajonnäs- lätt
  • 1sardell
  • 0,5citron- pressad
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskost- finriven mager, Herrgård, 17 % fetthalt

Caesarsallad

  • 1 huvudgrönkål- eller svartkål
  • 1salladshuvud- till exempel gemsallad
  • 1vattenmelonrättika- eller 1 knippe rädisor
  • 100 gbjörnbär

Grillad kyckling

  • 4kycklingbröst
  • 1 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • paprikapulver

Fullkornskrutonger

  • 4fullkornsbröd- grovt, osötat
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Lätt caesardressing: Mixa majonnäs, sardell, citron och vitlök i en skål med en mixerstav. Vänd i osten.

  2. Caesarsallad: Riv kålen och salladen i fina bitar och lägg i en skål.

  3. Blanda kål och sallad med hälften av dressingen.

  4. Hyvla vattenmelonrättikan eller rädisorna tunt på en mandolin och lägg på.

  5. Strö över björnbären.

  6. Grillad kyckling: Dela kycklingbrösten på mitten och vänd delarna i oljan.

  7. Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt.

  8. Salta och peppra och strö över paprikapulver.

  9. Fullkornskrutonger: Skär brödet i tärningar och rosta dem i olja i en stekpanna.

  10. Servering: Lägg krutongerna på salladen. Servera kycklingen till salladen och resten av dressingen i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök