Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarsallad med fläskfilé och timjan

Caesarsallad med fläskfilé och timjan
Caesarsallad med fläskfilé och timjan
Caesarsallad med fläskfilé och timjan
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stfläskfilé
  • 1 stfläskfilé
  • salt- svartpeppar
  • 2 tsktimjan
  • 2 tsksmör
  • 2 stromansallathuvud- huvuden

Dressing

  • 3 stsardeller i olja
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 1 tskfransk senap
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1,5 dlgräddfil
  • 0,5 dlmajonnäs- lätt
  • 1 tskolivolja
  • 1 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Till servering

  • krutonger- timjan, parmesanflagor, rädisor

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader Salta och krydda köttet med svartpeppar och timjan. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet kallna och skär sedan upp det i tunna skivor. Skölj sallaten och låt den rinna av på handduk. Mixa samman dressingen. Blanda sallatsbladen med hälften av dressingen och vänd runt i en skål. Lägg upp på tallrikar. Fördela skivor av filén ovanpå. Dekorera med timjan, krutonger, parmesanflagor och rädisor. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök