Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarpasta med rucola och nötter

Sardeller och vitlök ger bra smak åt kesellaröran som pastan blandas med. Recept av Caroline Hofberg.

Caesarpasta med rucola och nötterCaesarpasta med rucola och nötterCaesarpasta med rucola och nötter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 pktbacon- 140 g
  • 500 gtortellini- färsk
  • 2 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • 50 grucola

Caesarröra

  • 250 gkesella
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 4sardellfiléer- hackade
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskdijonsenap
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till röran.

  2. Knaperstek baconen och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och blanda pastan med olivolja.

  4. Lägg upp tortellinin och mal över peppar. Toppa med en klick caesarröra, rucola, delade nötter och bacon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök