Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på caesarpaj. Sardellcrème finns att köpa färdig i tub. Det ska vara 2 msk i fyllningen, smaken mildras i ugnen.
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek purjolök och vitlök i smör tills de mjuknat. Blanda i kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg fräset i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, 2 dl ost och sardellcrème. Häll äggstanningen i formen. Strö över 2 dl ost. Sänk värmen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finstrimla salladsbladen. Strö bacon, sallad och hyvlad parmesanost över pajen och servera med sallad.