Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarpaj – recept på paj med kyckling och parmesan

Recept på caesarpaj. Sardellcrème finns att köpa färdig i tub. Det ska vara 2 msk i fyllningen, smaken mildras i ugnen.

Caesarpaj – recept på paj med kyckling och parmesan
Caesarpaj – recept på paj med kyckling och parmesan
Caesarpaj – recept på paj med kyckling och parmesan
Caesarpaj - ett recept på den klassiska salladen i pajformat. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 100 gsmör
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 1kyckling- grillad
  • 1purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 0,5salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlparmesan- riven + 2 dl
  • 2 msksardellcréme

Garnering

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 2romansalladsblad
  • 25 gparmesan- flagad

Tillbehör

  • romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Nagga bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek purjolök och vitlök i smör tills de mjuknat. Blanda i kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg fräset i pajskalet.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, 2 dl ost och sardellcrème. Häll äggstanningen i formen. Strö över 2 dl ost. Sänk värmen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  5. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finstrimla salladsbladen. Strö bacon, sallad och hyvlad parmesanost över ­pajen och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?