Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Caesarmacka med basilika påminner om klassikern caesarsallad men här får dressingen extra smak av färsk basilika.
Sätt ugnen på 150°. Pensla kycklingen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla den i grillpanna tills den fått fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till kycklingens innertemperatur är 68°, beräkna ca 20 min. Låt kycklingen svalna.
Dressing: Repa bladen från basilikan. Lägg dem i en hög mixerkanna. Skala och lägg i vitlöken. Tillsätt ägg, ost, sardeller, senap och citronsaft i kannan och häll på olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt under mixning så att det bildas en tjock kräm. Krydda med salt och cayennepeppar.
Skär kycklingen i skivor. Riv salladsbladen i mindre bitar. Halvera cocktailkaprisen.
Grilla levainbrödet i en torr grillpanna så att det får fin färg. Bred lite basilikadressing på brödskivorna. Lägg på salladsblad och toppa med kyckling, cocktailkapris, flagad parmesan och basilikablad. Servera med resten av dressingen i en skål bredvid.