Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesarmacka med basilika

Caesarmacka med basilika påminner om klassikern caesarsallad men här får dressingen extra smak av färsk basilika.

Caesarmacka med basilika
Caesarmacka med basilika
Caesarmacka med basilika
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 skivorlevainbröd- stora
  • 2majskycklingfiléer- med skinn (à 200 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gemsallad

Dressing

  • 1 krukabasilika
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1ägg
  • 1 dlparmesan- riven
  • 5sardellfiléer
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Garnering

  • 12cocktailkaprisar
  • 50 gparmesan- flagad
  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Pensla kycklingen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla den i grillpanna tills den fått fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till kycklingens innertemperatur är 68°, beräkna ca 20 min. Låt kycklingen svalna.

  2. Dressing: Repa bladen från basilikan. Lägg dem i en hög mixerkanna. Skala och lägg i vitlöken. Tillsätt ägg, ost, sardeller, senap och citronsaft i kannan och häll på olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt under mixning så att det bildas en tjock kräm. Krydda med salt och cayennepeppar.

  3. Skär kycklingen i skivor. Riv salladsbladen i mindre bitar. Halvera cocktailkaprisen.

  4. Grilla levainbrödet i en torr grillpanna så att det får fin färg. Bred lite basilikadressing på brödskivorna. Lägg på salladsblad och toppa med kyckling, cocktailkapris, flagad parmesan och basilikablad. Servera med resten av dressingen i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?