Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caesardressing

Caesardressing passar lika bra till den klassiska salladen som till sås till grillad kyckling, fisk eller grönt.

Caesardressing
Caesardressing
Caesardressing
Klassisk caesardressing. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt
  • 3sardellfiléer
  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskworcestersås
  • 2 tsksaft från citron
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. 1. Skala och riv ner vitlöken i en skål. Blanda den med salt och låt stå ca 10 min. Finhacka sardellerna. 

    2. Lägg sardeller, äggula, senap, worcestersås, citronsaft och vinäger i skålen.

    3. Vispa ner de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en jämn stråle till en slät majonnäs. Blanda ner parmesanost och krydda med cayennepeppar. 

Vad tyckte du om receptet?