Caesarburgare - favoritsalladen, men i hamburgerform! Vill du göra egen majonnäs kan du använda receptet på tryffelaioli, uteslut eventuellt tryffeloljan.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gnötfärs- gärna högrev
1gul lök
0,5 mskolivolja- + 0,5 msk
0,5 msksardellkräm- på tub eller 6 sardellfiléer
2 mskvatten
1 mskdijonsenap
0,75 tsksalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Dressing
2 dlmajonnäs
1 dlparmesan- riven
2 tskdijonsenap
1vitlöksklyfta
1 krmsvartpeppar- nymald
Tillbehör
1 pktbacon- (140 g)
1lantbröd- ljust, t ex levain
1romansallad
1rödlök
4tomater
100 gparmesan
Gör så här
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk olja i stekpanna på medelvärme. Tillsätt sardellerna och låt dem smälta ner. Låt lökblandningen kallna.
Rör ihop färs, lökblandning, vatten, senap, salt och peppar. Forma till fyra ovala hamburgare. Pensla dem runt om med 1/2 msk olja.
Dressing: Rör ihop alla ingredienser.
Stek baconet krispigt i het stekpanna. Skär brödet i skivor. Skölj salladen, skala löken. Skiva lök och tomater.
Grilla burgarna ca 5 min på varje sida. Grilla brödskivorna ca 30 sekunder på varje sida.
Bred dressing på bröden. Lägg på sallad, lök, tomat, burgare och bacon. Toppa med hyvlad parmesan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 2 röster)
Grillboken - bli ett proffs vid grillen
Praktiska råd och tips om grilltider, förkokning och lämpliga kombinationer av kryddor från Allt om Mats erfarna provkök är en garanti för en lyckad sommarkväll. Läs mer och köp här.
Tips! Caesarburgaren funkar lika bra att göra med kycklingfärs.