Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser

Recept på pastarätten cacio e pepe. Med enbart tre ingredienser gör man snabbt och lätt en av det italienska kökets pastafavoriter, cacio e pepe, som helt enkelt betyder ost och peppar.

Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gspagetti
  • 150 gpecorinoost
  • 1 msknymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin i rikligt saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten.

  2. Rosta pepparn i en torr stekpanna tills den börjar dofta. Häll på 1 dl av kokvattnet från spagettin och låt det koka ihop till hälften. Blanda osten med 2 dl av kokvattnet.

  3. Låt spagettin rinna av men spara kokvattnet. Vänd ner spagettin i stekpannan och häll på ostblandningen. Rör om under omrörning till osten smält och rätten är krämig. Späd eventuellt med mer kokvatten. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här:

 

 

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept på lättlagade pastarätter här:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker