Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cachat - getostkräm med örter


Cachat är en rustik ostkräm som man hittar på de traditionella bistroerna i Provence. Genom tiderna har den gjorts på ostskalkar som blandats med färskost och förvarats i kruka täckt med en gnutta konjak eller brännvin. Nuförtiden är "le cachat" en delikatess som oftast görs på hårda franska getostar som ­Crottin eller Picodon.

Cachat - getostkräm med örter

Cachat - getostkräm med örter

Cachat - getostkräm med örter

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 34 smågetost- fasta typ Crottin de Chavignol
  • 200 gkesella
  • 1 mskolivolja
  • konjak
  • 1 mskörter- färska (timjan, ­rosmarin, kyndel)

Gör så här

  1. Smula getosten och mixa den med kesella och olivolja. Rör ner hackade örter.

  2. Skeda ner blandningen i en kruka eller glasburk. Tryck till den med skeden och täck med konjak. Konjaken skall ligga som ett tunt lager över ostmassan. Täck med plastfolie.

  3. Förvara kallt och rör om varannan dag. Krämen blir godast om den får stå några dagar innan den serveras. Servera den till gott surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök