Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om man vill kan man välja bort någon av kålsorterna i den här skålen inspirerad av det asiatiska köket. Man kan även laga en vegetarisk variant av rätten och hoppa över fläsket.
Chips på svartkål: Sätt ugnen på 160 grader.
Lägg kålbladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, vänd på kålen efter halva tiden. Strö över flingsalt eller örtsalt.
Sojastekt spetskål: Strimla kålen och löken fint och fräs i lite olja. Häll på sojan och honungen. Fräs allt ytterligare ett par minuter.
Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint, tärna äpplet och blanda med äppelcidervinäger, honung och olja.
Coleslaw: Strimla kålen och blanda med alla ingredienser.
Fläsk och brysselkål: Fräs brysselkålen i smör. Skär fläsket i bitar och fräs i lite smör.
Servering: Koka riset enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Lägg på svartkål, spetskål, rödkål, coleslaw, fläsk och brysselkål. Toppa med hyvlad blomkål, solrosskott och pumpakärnor. Servera med plommon och hoisinsås i en skål vid sidan om.
Recept från Mitt kök