Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cabbage bowl med fläsk

Om man vill kan man välja bort någon av kålsorterna i den här skålen inspirerad av det asiatiska köket. Man kan även laga en vegetarisk variant av rätten och hoppa över fläsket.

Cabbage bowl med fläsk
Cabbage bowl med fläsk
Cabbage bowl med fläsk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chips på svartkål

  • 1svartkål
  • 2 mskkokosolja
  • flingsalt- eller örtsalt

Sojastekt spetskål

  • 0,5spetskål
  • 0,5gul lök
  • olja- till stekning
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 tskhonung- flytande

Rödkålssallad

  • 1 klyftarödkål
  • 0,5äpple
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • 2 mskrapsolja

Coleslaw

  • 1 klyftavitkål- eller spetskål
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 mskgräddfil
  • 0,5äpple- finhackat

Fläsk och brysselkål

  • 200 gbrysselkål
  • smör- till stekning
  • 200 gsidfläsk i bit

Tillbehör

  • 8 dlråris- kokt eller fullkornsris
  • 1 dlhoisinsås- finns att köpa i asiatiska mataffärer
  • 2plommon- lila

Till garnering

  • blomkål- hyvlad
  • solrosskott
  • pumpafrön

Gör så här

  1. Chips på svartkål: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Lägg kålbladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, vänd på kålen efter halva tiden. Strö över flingsalt eller örtsalt.

  3. Sojastekt spetskål: Strimla kålen och löken fint och fräs i lite olja. Häll på sojan och honungen. Fräs allt ytterligare ett par minuter.

  4. Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint, tärna äpplet och blanda med äppelcidervinäger, honung och olja.

  5. Coleslaw: Strimla kålen och blanda med alla ingredienser.

  6. Fläsk och brysselkål: Fräs brysselkålen i smör. Skär fläsket i bitar och fräs i lite smör.

  7. Servering: Koka riset enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Lägg på svartkål, spetskål, rödkål, coleslaw, fläsk och brysselkål. Toppa med hyvlad blomkål, solrosskott och pumpakärnor. Servera med plommon och hoisinsås i en skål vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök