Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Aubergine med räkor, Tim Sot Tom, är en väldigt enkel rätt som ger stor belöning i smak. Det kanske inte är vad svenskar tänker på när de tänker på vietnamesisk mat, men det är en klassiker". - Minh Du Alneng
Lägg auberginerna i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka under lock tills de är mjuka rakt igenom, ca 30 min. Vänd dem några gånger under tiden. Låt rinna av.
Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i ca 2 cm breda bitar. Skär av det vita från salladslöken och strimla det. Finhacka den gröna delen. Skala och finhacka vitlöken.
Skär en djup skåra längs med auberginerna och "vik" upp dem. Skär i bitar, ca 5 cm långa.
Stek det vita från salladslöken och vitlök i olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt räkorna och stek ytterligare ca 2 min. Blanda i det gröna från löken, häll över sojan. Tillsätt socker, peppar och chili. Stek ca 1 minut under omrörning.
Häll räkfräset över auberginen och garnera med chili.