Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Byfjordens fisksoppa

Recept på byfjordens fisksoppa. Vitt vin, fond, sambal oelek och vitlök sätter mycket smak på soppan.

Byfjordens fisksoppa
Byfjordens fisksoppa
Byfjordens fisksoppa
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 250 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 250 gsejfilé
  • 300 gräkor- färska
  • 2morötter
  • 1purjolök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 2 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskfiskfond- konc
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 tskhonung
  • 1dill- knippa
  • 1gräslök- knippa
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5citron
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • dillsnäckor

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 1 ½ cm stora kuber. Skala räkorna.

  2. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.  Skala och finhacka vitlöken.

  3. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Tillsätt vatten, vin, fond, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 5 min. Finhacka dill och gräslök.

  4. Häll grädden i soppan och tillsätt dill och gräslök. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal och citronsaft i soppan. Låt soppan koka upp och tillsätt fisken. Sjud 2-3 min tills fisken är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Toppa med räkorna. Servera soppan med dillsnäckor.

Vad tyckte du om receptet?