Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på byfjordens fisksoppa. Vitt vin, fond, sambal oelek och vitlök sätter mycket smak på soppan.
Skär fisken i ca 1 ½ cm stora kuber. Skala räkorna.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Tillsätt vatten, vin, fond, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 5 min. Finhacka dill och gräslök.
Häll grädden i soppan och tillsätt dill och gräslök. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal och citronsaft i soppan. Låt soppan koka upp och tillsätt fisken. Sjud 2-3 min tills fisken är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Toppa med räkorna. Servera soppan med dillsnäckor.