Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Butternutsoppa med edamame- och pumparöra

Helt korn kan ersättas med kokt matvete på burk till denna butternutsoppa!

Butternutsoppa med edamame- och pumparöraButternutsoppa med edamame- och pumparöraButternutsoppa med edamame- och pumparöra
Butternutsoppa med edamame- och pumparöra Foto: Ulrika Pousette

Butternutsoppa

  • 1,5 dlkorn- helt
  • 1 litenbutternutpumpa- (ca 400 g)
  • 2 storamorötter- (à 125 g)
  • 1rödlök
  • 1 bitingefära- (30 g)
  • 2 stjälkarselleri
  • 2 mskolivolja
  • 1 lvatten
  • 3 msklantbuljong- eller 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Edamame- och pumparöra

  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 150 gedamamebönor- frysta
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskpumpakärnsolja

Recept: Butternutsoppa med edamame- och pumparöra

  1. Blötlägg kornet 8–10 timmar. Koka det mjukt i nytt vatten, ca 20 min. Häll av i sil och skölj i kallt vatten.

  2. Skala pumpa, morot och lök och skär i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefära. Skiva sellerin.

  3. Fräs alla grönsaker i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och buljong. Låt småkoka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 min. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Rör ner kornet.

  4. Hummus: Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Låt svalna. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda frön, bönor, citronsaft, olivolja och vatten i en bunke. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  5. Häll soppan i tallrikar och toppa med röran. Ringla över pumpakärnsolja och servera.

Vad tyckte du om receptet?