Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 12g
Kolhydrater: 37g
Helt korn kan ersättas med kokt matvete på burk till denna butternutsoppa!
Blötlägg kornet 8–10 timmar. Koka det mjukt i nytt vatten, ca 20 min. Häll av i sil och skölj i kallt vatten.
Skala pumpa, morot och lök och skär i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefära. Skiva sellerin.
Fräs alla grönsaker i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och buljong. Låt småkoka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 min. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Rör ner kornet.
Hummus: Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Låt svalna. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda frön, bönor, citronsaft, olivolja och vatten i en bunke. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Häll soppan i tallrikar och toppa med röran. Ringla över pumpakärnsolja och servera.