Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Butternutpumpapuré

Recept på en slät och len puré av pumpa. En krämig grönsakspuré, där pumpan först ugnsrostats för att få mer koncentrerad smak, är gott till kalkonen.

Butternutpumpapuré
Butternutpumpapuré
Butternutpumpapuré
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2butternutpumpor- (à ca 600 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 3 msksmör
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera pumporna och kärna ur dem. Pensla med olja och krydda med salt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Ugnsbaka pumpan mitt i ugnen ca 30 min tills halvorna är mjuka. Låt svalna.

  3. Skala eller gröp ut fruktköttet ur pumpan. Mixa pumpan i mixer eller med mixerstav tillsammans med smöret till en slät puré. Smaka av med pressad citron och krydda med peppar.

Vad tyckte du om receptet?