Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här saftiga butterkakan bakad med bakpulver är en perfekt genväg till saffransbröd.
Sätt ugnen på 225°. Lös upp saffranet i mjölken. Blanda de torra
ingredienserna. Tillsätt smöret i små bitar och knåda in det till en smidig deg. Tillsätt saffransmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 35 x 40 cm.
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda med smöret. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda det med mandelmasseblandningen.
Bred fyllningen på degen och rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 20 skivor. Ställ skivorna tätt med snittytorna upp i två smorda runda eller kvadratiska formar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min tills butterkakorna är gyllene. Låt svalna.
Läs också: