Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetor, fårost och valnötter är en klassisk och god kombination. Servera nygräddat.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan.
Tillsätt rödbeta, salt och mjöl och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Smula osten och rör ihop med mjölken. Blanda i nötterna.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en rektangel som mäter cirka 25x30 centimeter.
Bred ut oströran över degplattan och rulla till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ dem i en smord rund form som mäter cirka 24 centimeter i diameter.
Jäs brödet under duk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla det jästa brödet med olivolja och strö över hackade valnötter.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Stjälp upp brödet på galler och servera det nygräddat.
Recept från Mitt kök