Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Butterkaka med morötter och fårost

Morötter, fårost och solroskärnor är en väldigt god kombination, även som fyllning i bröd.

Butterkaka med morötter och fårost
Butterkaka med morötter och fårost
Butterkaka med morötter och fårost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 25 gsmör
  • 2,5 dlvatten
  • 1 dlmorötter- finrivna
  • 1 tsksalt
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 45 dlvetemjöl
  • 150 gfetaost
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlsolroskärnor
  • 2 mskolivolja- cirka
  • 2 msksolroskärnor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till 37 grader.

  2. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

  3. Smula osten och blanda med crème fraiche och solroskärnor.

  4. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter cirka 25 x 40 centimeter.

  5. Bred ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar. Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  6. Jäs brödet under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja. Strö över solroskärnor och flingsalt.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök