Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morötter, fårost och solroskärnor är en väldigt god kombination, även som fyllning i bröd.
Smula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till 37 grader.
Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Smula osten och blanda med crème fraiche och solroskärnor.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter cirka 25 x 40 centimeter.
Bred ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar. Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Jäs brödet under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja. Strö över solroskärnor och flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.
Recept från Mitt kök