Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbär och choklad är mycket gott i den här saftiga och fina butterkakan. Om du bara vill göra en butterkaka går det utmärkt att halvera receptet.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till fingervärme. Häll lite av mjölken över jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Dela margarin eller smör i små tärningar och arbeta in dem i degen. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en rektangel som mäter 25 x 40 centimeter.
Blanda margarin eller smör och socker till en bredbar röra. Bred på hälften av röran ovanpå degplattan. Strö på hälften av chokladknapparna och 2 dl blåbär.
Rulla ihop till en rulltårta och skär den i 14 jämnstora bullar. Lägg bullarna i en bakpappersklädd sockerkaksform som mäter 24 centimeter i diameter.
Låt butterkakorna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädde dem en bit ner i ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter.
Låt kakorna svalna i sin form. Sikta över rikligt med florsocker.
Recept från Mitt kök