Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på burritos med koreansk färs. Gouchujang är en koreansk chilipasta som finns i de flesta matbutiker. Den har en mild chilismak, rundhet och lätt sötma. Minska på chilipastan om du är känslig för stark mat.
Ansa och finstrimla kålen, gärna på mandolin. Massera in 1 tsk salt och låt stå i ca 10 min så att kålen mjuknar. Rör i 2 1/2 msk vinäger och 1 msk socker.
Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en het stekpanna med 1/2 msk olja i ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Rör i gochujangpasta och tillsätt buljongtärning, soja och 1 dl vatten. Stek vidare i ca 3 min. Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg, mjölk och 2 krm salt. Häll äggsmeten i en stekpanna med 1 msk olja och rör försiktigt tills smeten blivit mjukt krämig. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.
Värm bröden i mikron. Fyll bröden med färs, kålsallad, äggröra, päron och sallad. Vik ihop till rullar och servera.
Läs också: