Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burritos med koreansk färs, ägg och picklad rödkål

Recept på burritos med koreansk färs. Gouchujang är en koreansk chilipasta som finns i de flesta matbutiker. Den har en mild chilismak, rundhet och lätt sötma. Minska på chilipastan om du är känslig för stark mat.

Burritos med koreansk färs, ägg och picklad rödkål
Burritos med koreansk färs, ägg och picklad rödkål
Burritos med koreansk färs, ägg och picklad rödkål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8tortillabröd- (320 g)
  • 400 gnötfärs
  • 350 grödkål
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 23 mskgochujang- (koreansk ­chilipasta)
  • 1köttbuljongtärning
  • 2 mskjapansk soja
  • 3ägg
  • 3 mskmjölk
  • 2päron
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt

Tillbehör

  • 100 gblandad sallad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen, gärna på mandolin. Massera in 1 tsk salt och låt stå i ca 10 min så att kålen mjuknar. Rör i 2 1/2 msk vinäger och 1 msk socker.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en het stekpanna med 1/2 msk olja i ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Rör i gochujangpasta och tillsätt ­buljongtärning, soja och 1 dl vatten. Stek vidare i ca 3 min. Ställ åt sidan.

  3. Vispa upp ägg, mjölk och 2 krm salt. Häll äggsmeten i en stekpanna med 1 msk olja och rör försiktigt tills ­smeten blivit mjukt krämig. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.

  4. Värm bröden i mikron. Fyll bröden med färs, kålsallad, äggröra, päron och sallad. Vik ihop till rullar och ­servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: